Ajándékozz extra szűz olívaolajat!

Az extra szűz olívaolaj nem csak egészséges és finom, de olyan különleges, hogy ajándékba is adhatjuk. A közelgő karácsony jegyében összeállítottuk a nálunk kapható olívaolajakat, amik akár egy ajándékcsomagot is képezhetnek.

Miért adj extra szűz olívaolajat ajándékba?

Ebben a cikkben már összegeztük az extra szűz olívaolaj jótékony hatásait. Most azonban néhány sorban ismét emlékezünk arra, miért olyan jó dolog extra szűz olívát használni a konyhánkban (vagy a kozmetikában).

  1. Különleges eljárással készül, ennélfogva magas minőségű

Az extra szűz olívaolaj már a nevében is utal arra, hogy nem akármilyen olajról van szó. Tulajdonképpen mechanikusan, azaz mindenféle vegyi eljárástól mentesen, az olajbogyó összezúzásával keletkezik. A préselés során keletkező „gyümölcslé” az extra szűz olívaolaj, ami finomítatlan és megőrzi az olajbogyó valódi ízét. Kellemes zöld színét és csípős illatát is az olajbogyótól örökli.

  1. Egészséges

Talán végtelen mennyiségű cikk íródott már az extra szűz olívaolaj jótékony hatásairól, és mi sem győzzük hangsúlyozni, miért jobb az egyéb, finomított olajaknál. A gyártási eljárás következményeként az extra szűz olívaolajnak alacsonyabb az olajsavszintje, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag.

  1. Finom

Az extra szűz olívaolaj alacsonyabb hőmérsékleten is könnyen ég, ezért általában nem javasolják magas hőmérsékleten történő alkalmazásra (pl. sütésre). Inkább saláták ízesítésére, pácoláshoz, mártogatókba ideális. Így jellegzetes ízét és értékes tápanyagait is megőrzi.

Extra szűz olívaolaj az Olivita kínálatában

Extra szűz olívaolaj PET palackban: extra szűz olívaolajunk immáron PET-palackban is kapható. Könnyebben szállítható és jobban ellenáll a környezeti hatásoknak, a csomagolásnak köszönhetően.

La Chinata extra szűz olívaolaj PET palackban

La Chinata 4 féle ízesítésű extra szűz olívaolaj csomag:  kiválasztottuk és egy csomagba tettük a 4 legjobb minőségű, extra szűz olívaolajunkat, melyek a mediterrán konyhában nagyon népszerű fűszerekkel vannak kombinálva. A négyféle íz: bazsalikomos, chilis, vargányás és fokhagymás. Praktikusan 100 ml-es csomagolásba tettük az olajokat, így ideális ajándékozáshoz és szállításhoz egyaránt.

La Chinata extra szűz olívaolaj négyféle ízesítéssel

La Chinata extra szűz olívaolaj és sherryecet spray csomag:  az 50 milliliteres sherryecet és extra szűz olívaolaj tökéletes párost alkotnak. A kényelmes adagolási módszernek köszönhetően,egyrészt pontosabban tudjuk a kívánt mennyiséget felhasználni, másrészt nincs akkora felület kitéve az oxidálódásnak. Az extra szűz olívaolaj Cáceres északnyugati részén, a Sierra de Gata régióban szüretelt olajbogyó-válogatásból készült. Ez garantálja vevőink számára a legjobb minőségű extra szűz olívaolaj előállítását. Az olajbogyónak ugyanis szüreteléskor a megfelelő érettségi fázisban kell lennie, illetve tisztának, egészségesnek és külső hibáktól mentesnek kell lennie. A La Chinata sherryecet volt az első spanyol ecet, amelynek eredetmegjelölést kapott. Erős, jellegzetes íze van, szószokhoz, salátákhoz ajánljuk.  A csomagot adhatjuk ajándékként, felhasználhatjuk otthoni vagy szabadtéri ebédekhez. Jól jöhet azoknak, akik szeretik szabályozni, mekkora mennyiséget akarnak felhasználni az olívaolajból.

La Chinata extra szűz olívaolaj és sherryecet spray

La Chinata extra szűz olívaolaj dobozban: ha kissé elegánsabb kiszerelést szeretnénk, akkor tökéletes választás. A La Chinata extra szűz olívaolaját a Sierra de Gata régióban, Cáceres tartománytól északnyugatra található olajbogyó-válogatásból nyerik. Csak a legjobb olajbogyót választják ki, amely garantálja a kiváló minőségű extra szűz olívaolajat.  A tartály megakadályozza az oxigénnel és a fénnyel való érintkezést, amelyek befolyásolják az extra szűz olívaolaj  minőségét.

La Chinata extra szűz olívaolaj dobozban

Ha tetszett a cikk, oszd meg és kövess bennünket Facebookon

Képek forrása: lachinata.es

Felhasznált forrás: https://food.ndtv.com/food-drinks/6-unexpected-extra-virgin-olive-oil-be...

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink