Az Olivitáról

Nagymamámmal közösen kezdtünk bele vállalkozásunkba: közös jellemzőnk, hogy mindketten ragaszkodunk a jó minőségű dolgokhoz. Így ismerkedtünk meg az extra szűz olívaolajjal, ami sokoldalú felhasználhatósága mellett számtalan egészséges tulajdonságáról is ismert növény. Együtt kerestük meg és állítottuk össze azt a termékválasztékot, amivel kortól, generációtól és nemtől függetlenül mindenkinek különleges élményt tudunk adni – és természetesen extra szűz olívaolajat tartalmaz, vagy annak felhasználásával készült.

Hiszünk abban, hogy az élet szépségét az apró, de különleges dolgok adják. Ezért a termékeket úgy válogattuk össze, hogy azokat ajándékozva vásárlóink örömet szerezhessenek szeretteiknek, vagy éppen magukat kényeztethessék a magas minőségű kozmetikumokkal vagy gourmet ételekkel.

Gourmet termékeinket és kozmetikumainkat egy spanyol cég, a La Chinata kínálatából válogattuk. Ezek a termékek kivétel nélkül hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj felhasználásával készültek.

A La Chinata története 1932-ben kezdődött Spanyolország Sierra de Grata régiójában, egy olajbogyó-farmon. Spanyolország napjaink egyik legnagyobb olajbogyó-termelője és exportőre, mintegy 3 ezer éves hagyománnyal rendelkeznek az olívaolaj előállítása terén. De térjünk vissza a 20. század első felére: ekkoriban még nagyon kezdetleges malmok segítségével nyerték ki az olajat az olajbogyóból. Kőmalmokban zúzták össze a bogyókat, így egy pasztát nyerve, aminek sajtolásával jutottak hozzá az értékes anyaghoz, az olajhoz. Napjainkban ennél jóval fejlettebb módszerek állnak rendelkezésre, amivel több olajat is ki tudnak nyerni az olajbogyóból, így egyszerűbbé és gazdaságosabbá téve a munkát.

A La Chinata termékei által az olívaolajat sokoldalúan alkalmazhatjuk: nem csak sütés-főzésre, de kozmetikumként felhasználva is élvezhetjük az olívaolaj megannyi előnyös tulajdonságát.

Válogassanak webáruházunban, vagy látogassanak el üzletünkbe.

Szeretettel,

Dorina és Éva

Dorina és Éva, az Olivita csapata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink