Mi az? Hangulatossá teszi otthonodat, de ajándékba is adhatod: szójaviasz illatgyertya

Bár ma már alig használunk gyertyát világításra – szinte csak áramszünet idejére tartalékolunk párat a mosogató alatt –, a gyertyák nem tűntek el az otthonunkból. Az illatgyertyák ugyanis utánozhatatlan hangulatot tudnak varázsolni a lakásunkba. A szójaviasz alapú illatgyertyák pedig egyre inkább elterjedőben vannak: nincs füstjük és sokkal környezetbarátabbak, mint paraffintartalmú társaik.

Szójaviasz vs. paraffin

A paraffinviasz egy kőolajszármazék. A kőolaj finomítási eljárása során, mintegy melléktermékként jönnek létre a paraffinviaszok. Alapvetően nem mérgező, remekül taszítja a vizet, tiszta égésű és színtelen anyagról van szó. Az utóbbi időben fellángolt a vita arról, hogy mennyire mérgezzük magunkat azzal, ha hagyományos, paraffin alapú gyertyát égetünk a lakásunkban. Ugyanis égése során korom keletkezik, ami bár nem veszélyes, azért nem is használ a szervezetünknek a belégzése. Az égés során további anyagok kerülhetnek a levegőbe, mint az alkánok, alkének vagy a toluol. Ezek bár minimális mennyiségben „bocsátódnak” ki, és ezért nem ártalmasak, hosszabb időn át való alkalmazásuk növelheti az allergiák, az asztma vagy éppen a rákos betegségek kialakulásának kockázatát.

A szójaviasz szójababból készül, ami – a kőolajból készült paraffinnal szemben – megújuló és biológiailag lebomló anyag. Égése során nem bocsát ki magából semmilyen káros vegyi anyagot. Hosszan tartó használat esetén finom fehér lerakódás keletkezik, amit könnyen, meleg, szappanos vízzel lemoshatunk szinte bármilyen felületről.

De van tovább! A szójaviasz illatgyertyák előnyeiről

  • A szójaviasz gyertyák alacsonyabb hőmérsékleten, tovább égnek.
  • Érintésük kevésbé forró, ami például kisgyermekes háztartásokban szerencsés tud lenni.
  • 100 százalékban vegán termékről van szó, hiszen nem tartalmaz állati eredetű anyagokat.

Tehát a szójaviasz alapú illatgyertyák használatával nem csak egészségünket, de környezetünket is óvjuk. A legközelebbi vásárlásnál érdemes megfontolni, hogy paraffinviasz helyett szójaviasz gyertyát válasszunk.

Állítsd össze karácsonyi ajándékaidat már most édesanyádnak vagy barátnődnek! Nézz körül illatgyertyáink és kozmetikai ajándékcsomagjaink között, garantáltan tetszeni fognak természetes alapanyagból készült termékeink.

Milyen illatgyertyákat lehet az Olivitánál kapni?

Boltunkban az Aurora Candle Company illatgyertyáit találhatod meg, amelyek 100 százalékban szójaviaszból készülnek, fa kanóccal. Ezáltal olyan érzésünk lehet, mintha egy kandalló mellett üldögélnénk, és hallgatnánk a fa békés ropogását.

Citromfű & Gyömbér illatgyertya: indiai citromfű és gyömbér felhasználásával készült. Fűszeres illata Keletre repíthet bennünket, igazi varázslatos élményt okozva.

Himalájai Cédrus & Jázmin illatgyertya: himalájai cédrusfa és jázminillat vegyül benne. Általa egy tibeti kolostor nyugalmát élvezhetjük akár a szobánkban ülve.

Liliom az esőben illatgyertya: az esőáztatta liliom hangulatát idézhetjük fel vele egy esős nyári reggelről.

Levendula & Shea Vaj illatgyertya: napjaink egyik "sztár" gyógynövénye, a levendula és a vaníliára emlékeztető shea vaj vegyül ebben az illatgyertyában. A Tihanyi-félsziget és a Káli-medence levendulamezőin érezhetjük magunkat vele.

Angol Rózsa illatgyertya: nevéhez hűen visszafogott, elegáns illatról van szó, ami az eső utáni angliai rózsakertek illatát idézi fel.

Diótörő illatgyertya: édeskés diós illat, ami a hosszú, nyugodt őszi és téli estéken kísér el minket. Akár a karácsonyi készülődéshez is meggyújthatjuk ezt a gyertyát.  

Ha tetszett a cikk, oszd meg, és kövess minket Facebookon vagy Instagramon

Források

https://realsoycandles.com/blogs/news/the-health-benefits-of-burning-soy...

https://www.lonestarcandlesupply.com/blog/soy-vs-paraffin-wax/

 

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink