Újabb recept

Olívaolaj fagylalt cseresznye ízesítésű balzsamos krémmel

A cseresznye ízesítésű balzsamkrém egy ínyenc termék, édes ízű, nagyon sötét színű és sűrű textúrájú. Ideális hús- és halételek, saláták vagy grillezett zöldségek készítéséhez. Kínálhatjuk palacsintához, gofrihoz és fagylalthoz is.

ÖSSZETEVŐK 4 személyre

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Keverjük össze egy kis serpenyőben a tejet, a tejszínt, a sót és a cukor felét, majd forraljuk alacsony lángon, amíg a cukor fel nem oldódik.
  2. Egy másik edényben alaposan keverjük össze a tojássárgáját és a cukor másik felét.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá a tejes meleg keveréket.
  4. Majd tegyük vissza a tűzhelyre, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg elég sűrűvé nem válik.
  5. Vegyük le  a tűzről és csurgassuk át egy szitán.
  6. Adjunk hozzá az extra szűz olívaolajat, öntsük a készítményt a fagylaltgépbe és keverjük 20 percig. Ezután a fagylaltot minimum egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Tálalásnál díszítsük cseresznyével és  La Chinata cseresznye ízesítésű balzsamkrémmel .

forrás: lachinata.es

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink